Pressemeddelelse - Repræsentantskabsmøde i IMAK

  Lærerforeningen IMAK holder repræsentantskabsmøde i Kangerlussuaq i dagene 9. – 10 november 2019. Repræsentantskabet skal igen sætte kursen for, hvad bestyrelsen skal arbejde med de næste to år.

  Formanden for IMAK Birthe Therkildsen lagde i sin beretning vægt på at de sociale problemer fylder alt for meget i folkeskolen. Hun udtrykte det kort og klart på denne måde: - Børn, der ikke har det godt, kan ikke lære noget.  
   
  Formanden understregede at lærerne naturligvis er parate til at tage deres del af ansvaret, men sagde også, at lærerne blandt meget andet er pressede af det hav af sociale problemer, der forhindrer dem i at varetage deres egentlige opgave, nemlig at undervise. Derfor er jeg glad for at flere kommuner har besluttet, at der skal ansættes socialrådgivere på kommunens skoler sagde formanden for IMAK.  
   
  Formanden for IMAK opfordrede Naalakkersuisut til at tage udfordringerne i folkeskolen lige så alvorligt som de arbejder med de udenrigspolitiske spørgsmål, der er i vælten i denne tid.  
   
  For yderligere oplysninger kontakt formand for IMAK Birthe Therkildsen på 54 33 39 eller imak@imak.gl