Pressemeddelelse IMAK´s Rep.møde nov.2020 til feb.2021

IMAK har valgt sikkerhed fremfor alt. IMAK skulle have holdt repræsentantskabsmødet her i efteråret, men har valgt at udsætte det. ”Vi mener ikke, at vores medlemmer skal udsættes for fare, selv om vi måske kunne få tilladelse til at holde mødet”. ”En ting er at få lov til at holde mødet, noget andet er om medlemmerne i det hele taget finder det rimeligt at deltage når Naalakkersuisut melder ud, som de har gjort”.

IMAK skulle have holdt repræsentantskabsmøde med opstilling af overenskomstkrav til overenskomsten 2021. Det er den sædvanlige procedure i foreningen, der nu bliver udsat. Også bestyrelsesmøder i foreningen afvikles digitalt, bestyrelsen, der har medlemmer fra flere kommuner, mødes heller ikke fysisk.
”Det gør selvfølgelig situationen vanskelig for os, at vi ikke får opstillet vores overenskomstkrav som planlagt, men vi håber og regner med, at vi kan nå det i løbet af foråret”.
Dette i lyset af Naalakkersuisuts midlertidige restriktioner der skal gælde frem til den 31. januar 2021 som lyder, at det er forbudt mod deltagelse fra andre kommuner til arrangementer som kurser, seminarer og lignende.

Birthe Møller Therkildsen
Formand for IMAK