Monday, 28 Mar 2011 17:16 Alder: 8 yrs
  Kategori: Pressemeddelelser

  PRESSEMEDDELELSE


  IMAK har ønsket handling for folkeskolen gennem lang tid.
  I en pressemeddelelse i dag under titlen Handling for folkeskolen nu opfordrer medlem af Naalakkersuisut Palle Christiansen IMAK på det kraftigste til at indgå i en dialog omkring folkeskolen.

  IMAK skal kraftigt opfordre medlem af Naalakkersuisut Palle Christiansen at undersøge, hvor mange gange IMAK har henvendt sig til Naalakkersuisut og Inatsisartut for at få en åben og fremadrettet dialog med Naalakkersuisut om den grønlandske folkeskole.  Gennem de sidste mange år er henvendelser til tidligere medlemmer af Naalakkersuisut for Uddannelsesområdet herom forblevne ubesvarede. Den seneste henvendelse blev fremsendt den 9. marts 2011, og må derfor formodes at være kommet medlem af Naalakkersuisut Palle Christiansens kendskab.

  I forbindelse med medlem af Naalakkersuisut Palle Christiansen tiltræden som Naalakkersuisoq for Uddannelse overbragt IMAK en hilsen og opfordrede til et møde.

  En dialog fordrer som bekendt to parter.

  I gennem de sidste mange år er det alene Inatsisartuts Udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke som gentagne gange har taget mod IMAKs opfordring til dialog.

  IMAKs skal endvidere opfordre Medlem af Naalakkersuisut Palle Christiansen til at læse IMAKs blad Ilinniartitsisoq, som også fremsendes til hans departement. I sær bør Palle Christiansen læse numrene fra feb. 2010, maj 2010, dec. 2010 og marts 2011, også her kan man se, at bladet er fuld af åben og fremadrettet dialog om folkeskolen.

  Medlem af Naalakkersuisut Palle Christiansen er mere end velkommen til  at sende debatoplæg til Ilinniartitsisoq.

  At man bliver naalakkersuisoq for uddannelse er ikke ensbetydende med, at man ved alt om folkeskolen.  IMAK skal derfor hermed opfordre Naalakkersuisoq Palle Christiansen til, at han tager en måneds praktik i folkeskolen for at kvalificere debatten/dialogen. En dag eller en uge vil ikke være nok. Palle Christiansen, tag en måneds praktik, sådan at vi kan få gensidig forståelse for hinandens synspunkter, når vi snakker om folkeskolen!

  Men IMAK ønsker forsat ikke at føre overenskomstforhandlinger i medierne, men kan alene oplyse, at hvis Selvstyrets forhandlingsafdeling - en afdeling i Selvstyret, som Palle Christiansen var ansvarlig for - havde villet, kunne en revideret arbejdstidsaftale have været færdig før 1. april 2010. Det er alene Selvstyret, der bærer ansvaret for, at forhandlingerne ikke er overstået for længe siden

  Sivso Dorph
  28.3. 2011