Friday, 7 Oct 2011 21:11 Alder: 8 yrs
  Kategori: Pressemeddelelser

  PRESSEMEDDELELSE


  Naalakkersuisoq for Uddannelse skriver i en pressemeddelelse d.d. at Naalakkersuisoq ikke misinformerer og beskriver, hvordan de er kommet frem til at lærerne underviser 28 %.


  IMAK anfægter ikke udregningen som sådan, men at Naalakkersuisoq for Uddannelse i spørgetimen i Inatsisartut den 5. oktober 2011, sagde, at det var arbejdstidsaftalen, der bestemte, at lærernes skal undervise i 28 %. Det er ikke korrekt. Det er misinformation.

  Det er ikke arbejdstidsaftalen - men de opgaver, som skolen skal løse i henhold til forordningen og tilhørende bekendtgørelser, der gør, at lærerne bliver sat til andre opgaver.

  Man siger vel ikke, at piloterne i Airgreenland kun flyver 5 % af deres arbejdstid, hvis de kun udgør 5 % af Airgreenlands samlede arbejdstid. Dette er kun et fiktiv eksempel, fordi Naalakkersuisoq blander æbler og pærer sammen.

  IMAK fastholder, at hvis lærere ikke sættes til andet arbejde, er lærernes undervisningstid i henhold til gældende arbejdstidsaftale på 41 % - og ikke som Naalakkersuisoq for Uddannelse oplyste overfor Inatsisartut 28 %.

  Sivso Dorph
  7. oktober 2011