Wednesday, 25 Feb 2015 17:21 Alder: 4 yrs
  Kategori: Forsidenyhed, Forsidebanner, Pressemeddelelser

  Pressemeddelelse


  BLOKADE mod Qeqqata Akademi.

   

  IMAKs bestyrelse har forgæves forsøgt at få Qeqqata Akademi til at indgå en aftale om løn - og ansættelsesvilkårene for leder og undervisere ansat på Qeqqata Akademi.

   

  Qeqqata Akademi og IMAK havde aftalt forhandlinger i december 2014, men Qeqqata Akademi mødte ikke op og har siden ikke reageret på IMAKs henvendelser.

   

  IMAKs bestyrelse har derfor den 24. februar 2015 skrevet til Qeqqata Akademi og meddelt, at IMAK iværksætter en blokade, som vil vare indtil Qeqqata Akademi indgår i forhandlinger med IMAK.

   

  Blokaden betyder, at IMAKS medlemmer ikke må indgå ansættelsesaftale med Qeqqata Akademi  fra den 24. februar 2015, så længe blokaden er gældende.

   

  Samtidig vil IMAKs bestyrelse orientere de organisationer, som IMAK samarbejder med i Grønland, Danmark og Norden, om forholdene.

   

  IMAKs bestyrelse har truffet denne beslutning af hensyn til de ansattes retssikkerhed, da bestyrelsen ikke kan sikre medlemmernes rettigheder hverken med hensyn til løn – og ansættelsesforhold herunder pensionsforhold eller ansættelsesretsligt.

   

  For yderligere oplysninger kontakt IMAKs formand Sivso Dorph tlf 54 33 39