Friday, 12 Aug 2016 16:57 Alder: 3 yrs
  Kategori: Forsidebanner, Forsidenyhed, Pressemeddelelser

  Pressemeddelelse

  IMAK har med interesse fulgt Nuuks Tv fokus på folkeskolen de sidste dage.


  Vi må alle erkende, at folkeskolen ikke lever op til de politiske mål, men samtidig ved vi alle, at folkeskolen er et spejl af det samfund, den er en del af.


  Alle har et medansvar for at sikre det bedste grundlag for vores børn og unge. IMAK tror ikke på, at det sker ved, at kommunerne straffes økonomisk pga. af ikke- tilfredsstillende resultater, snarere tværtimod. De forhold, der har indvirkning på folkeskolen, ændres ikke ved at straffe økonomisk.


  IMAK tror på dialogen- en dialog, hvor det også er tilladt at sætte spørgsmålstegn ved lovgivningen. Vi skal lytte meget mere til dem, der i det daglige med de resurser, der er til rådighed, arbejder for en god folkeskole i stedet for at gøre folkeskolen til en politisk slåskamp.


  Sidste efterår indbød Inatsisartuts udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke, KANUKOKA, Naalakkersuisoq for Uddannelse samt IMAK til et miniseminar.  I en konstruktiv dialog på dette møde kom der mange forslag vedrørende f.eks. ændringer af loven frem.  Disse forslag er efterfølgende sendt til Departementet.


  14 år er snart gået siden lovændringen. Vi kan ikke blive ved med at sige, at loven er god nok, den skal bare implementeres. Hvad er det, der ikke er implementeret og hvorfor? Kunne det være dele af loven, som ikke passer til vores samfund?  Det er alt for farligt at tro, at en lovgivning er fuldstændig fejlfri.


  Lad os nu fordomsfrit tage fat på alle de forhold, der kan give en bedre folkeskole – også de nødvendige ændringer i lovgivningen.
  Der skal handles nu og IMAK deltager gerne.

   

   

  Nuuk ulloq 12. august 2016

   

  Karl Frederik Danielsen
  IMAK`ip siulittaasua/ Formand for IMAK
  Mobil 54 33 39


  Læs mere her:
  PM_Nuuktv_folkeskolen_aug16.pdf856 K