Friday, 12 May 2017 18:36 Alder: 2 yrs
  Kategori: Forsidenyhed, Forsidebanner, Pressemeddelelser

  Pressemeddelelse

  Godt gået!


   

  IMAK støtter op om Doris Jakobsens initiativ til at se på blandt andet folkeskolen med nye øjne.

   

  Lærerforeningen IMAK har på Grønlands Erhvervs konference Future Greenland med glæde erfaret, at Naalakkersuisut har besluttet at arbejde med en reform af  folkeskolen og uddannelsessystemet, noget som Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris Jakobsen omtalte flere gange på konferencen.

   

  Formand for IMAK Karl Frederik Danielsen udtaler: - Det var en rigtigt god nyhed. Den reform, der blev gennemført i 2002, har nemlig ikke medført det gevaldige løft af folkeskolen, der blev lagt op til. I stedet bruges der rigtigt mange ressourcer på at måle elevernes færdigheder. Vi mener, at det klart har vist sig, at det ikke er muligt at mål-  og rammestyre elevers læring på den måde, der er lagt op til i Atuarfitsialak.  Uanset hvor gode intentionerne var, så har det vist sig ikke at passe til den grønlandske virkelighed. Det er en forkert måde at bruge vores ressourcer på.

   

  Han fortsætter: - Det er så vigtigt, at vi sætter os sammen og ser på, hvordan vores folkeskole bør indrettes. I stedet for at forsøge at lappe på systemet med den ene lovændring efter den anden, er det modigt af Naalakkersuisoq Doris Jakobsen at tage hele uddannelsessystemet op til revision. 

   

   - Vi vil gerne bidrage med vores viden, og glæder os til at deltage i processen. Det skylder vi vores børn og alle de lærere, der knokler i skolen. Jo før jo bedre. Et bedre fundament for fremtidens samfund kræver, at vi tager fat nu. Vi er klar, slutter Karl Frederik Danielsen.

   

  Fra IMAKs side er der også ros til Naalakkersuisut, fordi Naalakkersuisut har trukket forslaget om et helt nyt landsdækkende forældreråd tilbage. IMAK bidrager gerne til, hvordan samarbejdet med forældrene kan styrkes f.eks. via et nationalt forældreråd, der nedsættes med udgangspunkt i de valgte skolebestyrelser. 

   

  For yderligere oplysninger kontakt Karl Frederik Danielsen, formand for IMAK, på mobil 54 33 39 eller imak@imak.gl.