Wednesday, 14 Mar 2018 15:41 Alder: 1 year
  Kategori: Forsidenyhed, Forsidebanner, Pressemeddelelser

  Konsekvenser af konflikten i Danmark

  Som I sikkert har hørt er overenskomstforhandlingerne i Danmark brudt sammen, og der er varslet strejke og lockout for over 400.000 ansatte i det offentlige, herunder lærere.


   

  De gange der har været konflikt i Grønland har Danmarks Lærerforening (DLF) og Lærernes Centralorganisation (LC) samt lærernes fagforeninger i det øvrige Norden bakket op om IMAK og f.eks. pålagt deres medlemmer IKKE at tage arbejde i Grønland. mens konflikten står på.

   

  IMAK støtter selvfølgelig også op om lærerne i Danmark. Samtidig er du som medlem i IMAK også medlem af DLF grundet vores samarbejdsaftale.

   

  Dette betyder, at du som medlem i IMAK ikke må hverken søge eller tage ansættelse i et job, der er dækket af DLF/LC overenskomstområde – f.eks de danske folkeskoler, privatskoler og efterskoler, så længe konflikten varer.

   

  Du kan heller ikke jf. både IMAKs og DLFs vedtægter melde dig ud af IMAK, så længe konflikten varer med mindre din ret til medlemskab bortfalder – f.eks. hvis du ansættes uden for IMAKs/DLFs/LCs forhandlingsområde.

   

  I øvrigt skal jeg anbefale dig at følge med på DLFs hjemmeside www.dlf.org, hvor du blandt andet kan læse at nogle af hovedårsagerne til konflikten er lærernes arbejdstid, offentlige ansattes frokostpause og de generelle lønstigninger.

   

  Du kan også læse, at der er stor lærermangel i Danmark og mange stillinger er besat med ikke lærere.

   

  Har du spørgsmål til ovenstående så kontakt til tillidsrepræsentant eller IMAKs sekretariat.

   

   

  Med venlig hilsen

   

  Birthe Therkildsen

  IMAKimi siulittaasoq Formand for IMAK


  Læs mere her:
  Medlemsbrev_konflikt_2018.pdf758 K