Ilinniartitsisoq maj 2017

   

  Der skulle et åbent brev og et interview i radioen til for at komme igennem til

  medlemmet af Naalakkersuisut for uddannelse, men nu er der etableret et samarbejde.

   

  Det er vigtigt for os i IMAK at have løbende kontakt med det siddende Naalakkersuisut, og derfor inviterer vi til samarbejde, når der er dannet en ny regering. IMAK har gennem medlemmerne stort kendskab til det, der foregår ude på skolerne, og det er så vigtigt at vores stemme bliver hørt, når der skal tages beslutninger, der vedrører vores medlemmer.

   

  Det holdt hårdt at komme i kontakt med Doris Jakobsen, da hun blev udpeget som medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke. 

  Jeg skrev til hende i december, og igen i januar, denne gang med kopi til departementet. I begyndelsen af marts havde jeg stadig ikke hørt noget, så jeg besluttede at sende et brev til det samlede Naalakkersuisut. Denne gang kom der et administrativt svar men det handlede om arbejdsgangen i selvstyret og var ikke svar på vores stillede spørgsmål.

   

  Først da IMAK sendte et åbent brev til Naalakkersuisoq for Uddannelse til medierne, og jeg var i KNR om eftermiddagen om baggrunden for det åbne brev, kom der hul igennem. Og så kom der endelig et møde i stand. Naalakkersuisoq Doris Jakobsen havde simpelthen ikke modtaget vores henvendelser. De var nået frem til hendes administration, men de var ikke kommet videre, hvilket hun beklagede meget. Vi har aftalt at mødes hver tredje måned, og har fastsat møder i juni, september og december, og IMAK er blevet medlem af en referencegruppe til ekspertgruppen, der skal undersøge sprogundervisningen i den grønlandske folkeskole. Naalakkersuisoq Doris Jakobsen har i øvrigt takket ja til at deltage i vores repræsentantskabsmøde i Ilulissat i november måned.

   

  Nu nærmer sommerferien sig med raske skridt, og her fra sekretariatet ønsker vi jer alle en god og velfortjent sommerferie. Sekretariatet vil være bemandet det meste af sommeren, og vi får læst e-mails hver dag.

   

  Karl Frederik Danielsen, formand for IMAK